Tarte cu legume

Printeaza

Turnuleţ cu sos de branză

Tarte cu legume

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 150 g margarina
  • 4 ouă, doi cartofi
  • 200 ml lapte dulce
  • doi ardei graşi
  • un fir de praz
  • 200 g mazăre
  • 200 g brânză de vaci
  • Ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • mărar
  • margarina pentru forme
  • legume de sezon

 

 

Preparare:

lntr-un vas se amestecă mar­garina cu două ouă, o linguriţă de sare, piperul şi laptele dulce. Se adaugă cartofii fierţi şi pasaţi, făina şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu folie ali­mentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Prazul se curăţă de frunzele veştede şi se toacă mărunt.

Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se lasă să se răcească. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate, sarea şi piperul. Se călesc timp de cinci minute, se scot cu o spumieră şi se lasă la răcit.

Aluatul se pune în forme de tartă unse cu margarina şi se toarnă în fiecare brânză de vaci amestecată cu restul de ouă. Se pun deasupra legumele călite amestecate cu mărar tocat şi se introduc în cuptor. Se servesc alături de o salată din legume de sezon.

Tarte cu legume

Tarte cu legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.