Tarte cu iaurt şi căpşuni

Printeaza

Tarte cu iaurt şi căpşuni din: faina, sare, budinca de vanilie, unt, smantana, iaurt, mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, capsuni, gem de capsuni.

Ingrediente:Tarte_cu_iaurt_si_capsuni

blat:

  • 150 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 125 g unt moale
  • 100 ml smantana

crema si ornat:

  • 270 g iaurt gras
  • 180 g mascarpone
  • cateva picaturi de extract de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 g capsuni
  • 2 linguri gem de capsuni

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu sarea şi praful de budincă. Se face o gropiţă la mijloc şi se aşază înăuntru fulgi de unt rece; se toarnă smântână şi se frământă aluatul. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min.

Se întinde o foaie de aluat groasă de 1,5 cm, pe planşeta tapetată cu făină şi se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 170 °C şi se coace blatul cca 30 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

Se prepară crema: se amestecă iaurtul cu mascarpone, extract de vanilie şi zahăr; se aşază pe blat şi se dă la frigider cca 1 oră. Căpşunile se taie jumătăţi şi se aşază pe tartă; deasupra se toarnă gemul încălzit. Se pudrează cu zahăr şi se serveşte.

Tarte cu iaurt şi căpşuni

Tarte_cu_iaurt_si_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.