Tarte cu dovleac si ciuperci

Printeaza

Tarte cu dovleac si ciuperci din: paine, dovleac, ciuperci, dovlecel, ardei capia, ceapa, usturoi, cimbru, unt, ulei de masline, sare, piper.

 

Ingrediente:Tarte_cu_dovleac_si_ciuperci

  • o paine feliata
  • 500 g dovleac de placinta
  • 300 g ciuperci
  • un dovlecel
  • un ardei capia galben
  • o ceapa alba
  • doi catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Dovleacul de placinta se curata de seminte si coaja, se taie cuburi si se fierbe zece minute in apa cu sare.

Se scoate intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Ciupercile se curata de pielita, se spala si se taie bucati.

Dovlecelul se spala, se taie cuburi si se pune langa ciuperci.

Se incinge untul intr-o cratita, se adauga jumatate din cantitatea de ulei, ceapa curatata de foi si tocata marunt.

Se caleste cinci minute, se adauga ciupercile si dovlecelul, se condimenteaza si se prajesc pana devin aurii.

Se adauga usturoiul curatat de foi si feliat, se mai tin pe foc doua minute, apoi se pun intr-un bol.

Se adauga dovleacul de placinta, sare, piper si cimbru dupa gust. Se paseaza totul cu un blender si se pastreaza la cald.

Feliile de paine se curata de coaja, se intind uşor cu un sucitor si se asaza in forme de briosa unse cu ulei.

Se ung cu ulei, se introduc in cuptorul incins si se coc 5-10 minute. Se pune in fiecare cosulet piure de legume si se servesc imediat.

Tarte cu dovleac si ciuperci

Tarte_cu_dovleac_si_ciuperci

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.