Tarte cu ciocolată si cardamom

Printeaza

Tarte cu ciocolată si cardamom din: unt, zahar pudra, faina, apa, vanilie, esenta de vanilie, ou, zmeura, ciocolata, frisca, cadamom, ciocolata amaruie, nes, frunze de menta.

Ingrediente:Tarte_cu_ciocolata_si_cardamom

pentru aluat:

  • cate 100 g unt si zahar pudra
  • 250 g faina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingurita vanilie pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou

pentru sos:

  • 200 g zmeura
  • 50 g zahar
  • 2 linguri apa

pentru crema:

  • 100 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2-3 pastai de cardamom

pentru decor:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita nes
  • 100 g zmeura
  • cateva frunzulite de menta

 

Mod de preparare:

Freci spumă untul cu zahărul pudră. Adaugi aromele, oul, apa şi făina şi omogenizezi. Păstrezi aluatul în frigider 1/2 oră. Intinzi aluatul pe masa presărată cu făină. Decupezi 6 discuri mai mari decât formele pentru tarte.

Aşezi discurile în formele neunse, pentru tarte, presând cu mâna ca să acopere baza şi pereţii formelor. Inţepi aluatul de pe baza formelor, ca să nu se umfle la copt. Le coci 15-20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc uşor.

Pui zmeura împreună cu zahărul şi apa într-o crăticioară, la foc mediu şi le laşi până dau în clocot şi au consistenţa moale a unui sos. Pui sosul de zmeură fierbinte în cojile de tarte şi le laşi să se răcească.

Topeşti la bain-marie ciocolata împreună cu frişca lichidă şi păstăile de cardamon strivite între degete. Când s-a topit ciocolata, îndepărtezi păstăile de cardamon. Răceşti crema rece 1 oră în frigider sau 15 minute în congelator, după care mixezi amestecul până obţii o cremă ca o spumă.

Mixezi la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul pudră, până se transformă într-o cremă groasă. Când se răcesc gălbenuşurile, le încorporezi în crema de ciocolată. Pui crema în cornet şi umpli tartele. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o torni în formele inimioare. Scoţi inimioarele întărite şi le foloseşti la decor. Presari nes, zmeură şi frunze de mentă. Le serveşti după ce le-ai răcit 1 oră.

Tarte cu ciocolată si cardamom

Tarte_cu_ciocolata_si_cardamom

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.