Tarte cu bezea si frisca

Printeaza

Tarte cu bezea si frisca din: aluat de tarta, zahar tos, coaja de portocala, zeama de portocala, zeama de fructul pasiunii, frisca, gelatina, galbenusuri, mango.

Ingrediente:Tarte_cu_bezea_si_frisca

  • 400 g aluat de tarta – poti folosi fonduri de tarta cumparate de-a gata
  • 125 g zahar tos
  • coaja rasa de la 2 portocale, plus 4 linguri zeama
  • zeama de la 2 bucati de fructul pasiunii, trecut prin sita
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 pachete gelatina
  • 3 galbenusuri
  • bucati de mango congelat, pentru ornat

pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 175 g zahar tos auriu

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Pune o tavă de copt în interior pentru a se încinge. Intinde aluatul într-o foaie şi decupează 6 cercuri; aşază-le în 6 forme de tartă de 10 cm. înţeapă din loc în loc şi dă la congelator 15 min.

Intr-o cană mare pune zahărul, coaja rasă şi zeama de portocală, zeama de fructul pasiunii, frişca şi gelatina. Dă la microunde 3 min la temperatură potrivită, până când se îngroaşă şi se omogenizează. Incorporează gălbenuşurile.

Acoperă tartele cu hârtie şi boabe de asole şi dă la cuptor, pe tavă 8 min. Indepărtează hârtia şi boabele şi dă din nou la cuptor 2 min. Micşorează temperatura la semnul 4/180°C. Toarnă crema în formele de tartă.

Intre timp, prepară bezeua: bate albuşurile spumă şi adaugă treptat zahărul, până când bezeaua devine densă şi lucioasă. Pune pe fiecare tartă o lingură de bezea şi dă din nou la cuptor 15 min, până când se întăreşte. Presară bucăţele de mango congelat şi serveşte.

Tarte cu bezea si frisca

Tarte_cu_bezea_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.