Tartar din piept de raţă

Printeaza

Tartar din piept de raţă 

Ingrediente:Tartar din piept de raţă

  • 2 haşme
  • 3 castraveciori
  • 10 căpăţâni de arpagic
  • 2 piepturi de raţă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă de piper negru măcinat
  • o lingură de oţet balsamic
  • 1 gălbenuş de ou (facultativ)
  • o salată de creson
  • puţin pătrunjel tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Decojiţi şi tăiaţi mărunt cepele. Tocaţi mărunt castraveciorii şi arpagicul. Indepărtaţi pielea de pe pieptul de raţă, precum şi orice urmă de grăsime, păstrând doar carnea, pe care o tăiaţi în bucăţele mici.

Intr-o salatieră, amestecaţi uleiul de măsline, haşmele, castraveciorii, arpagicul, piperul negru, sarea, oţetul balsamic şi gălbenuşul de ou. Bateţi cu un tel. Adău­gaţi pieptul de raţă. Amestecaţi energic pentru a se impregna bine toate bucăţelele. Puneţi la frigider cel puţin o oră.

Aranjaţi porţii individuale în boluri mai mari. Pentru a servi, puneţi preparatul în centrul farfuriei şi înconjuraţi cu creson. Decoraţi deasupra cu pătrunjel şi adăugaţi un strop de vinegretă (ulei de măsline şi oţet balsa­mic) peste salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.