Tartar de somon cu ghimbir si maioneza

Printeaza

Tartar de somon cu ghimbir si maioneza din: ou, somon, ulei de masline, sos de soia, ghimbir, ceapa, galbenusuri, ulei de masline, lamaie.

Ingrediente:Tartar_de_somon_cu_ghimbir_si_maioneza

  • 1 ou
  • 250 g somon fara piele
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 ceapa frantuzeasca
  • 1 lingura ceapa verde tocata

maioneza:

  • 3 galbenusuri
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Maioneză: se bat gălbenuşurile şi se înglobează treptat uleiul de măsline, turnând în fir subţire. Se adaugă sare, coajă şi suc de lămâie şi se dă maioneza la frigider cca 1 oră. Se fierbe oul tare (10 min.). Se taie cuburi carnea de somon şi se amestecă împreună cu ulei de măsline, sos de soia, ghimbir, ceapă verde şi ceapă franţuzească tocate. Se sărează după gust.

Pe farfurii se aşază câte o oglindă de maioneză, se montează porţia de tartar şi se rade deasupra oul.

Tartar de somon cu ghimbir si maioneza

Tartar_de_somon_cu_ghimbir_si_maioneza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.