Tartar de capsune

Printeaza

Tartar de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa, fructoza, seminte de anason si capsune.

Ingrediente:Capsune2

  • coaja rasa fin de la 2 portocale
  • coaja rasa fin de la 1 lamaie
  • 1 lingura cu vin alb sec
  • 10 cl apa
  • 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra)
  • 2 seminte de anason
  • 800 g capsune

 

Mod de preparare:

Opăriţi coaja de portocală şi de lămîie 30 de secunde într-o crăticioară cu apă clocotită, apoi scurgeţi-le. Turnaţi vinul alb într-o crăticioară, adăugaţi fructoza (sau zahă­rul pudră), puneţi pe foc şi amestecaţi pînă se topeşte. Adăugaţi coaja rasă şi anasonul, lăsaţi să fiarbă în clocote mici, pe foc domol, timp de 6-8 minute.

Luaţi crăticioara de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Spălaţi căpşunele într-o strecurătoare, ştergeţi-le cu grijă şi tă- iaţi-le cuburi. Amestecaţi-le într-un castron cu siropul parfumat. Puneţi în frigider pînă în momentul servirii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.