Tartar de capsune
PrinteazaTartar de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa, fructoza, seminte de anason si capsune.
- coaja rasa fin de la 2 portocale
- coaja rasa fin de la 1 lamaie
- 1 lingura cu vin alb sec
- 10 cl apa
- 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra)
- 2 seminte de anason
- 800 g capsune
Mod de preparare:
Opăriţi coaja de portocală şi de lămîie 30 de secunde într-o crăticioară cu apă clocotită, apoi scurgeţi-le. Turnaţi vinul alb într-o crăticioară, adăugaţi fructoza (sau zahărul pudră), puneţi pe foc şi amestecaţi pînă se topeşte. Adăugaţi coaja rasă şi anasonul, lăsaţi să fiarbă în clocote mici, pe foc domol, timp de 6-8 minute.
Luaţi crăticioara de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Spălaţi căpşunele într-o strecurătoare, ştergeţi-le cu grijă şi tă- iaţi-le cuburi. Amestecaţi-le într-un castron cu siropul parfumat. Puneţi în frigider pînă în momentul servirii.
Pofta buna!