Tarta veggie cu rosii

Printeaza

Tarta veggie cu rosii din: faina de alac, faina de grau, praf de copt, sare, seminte de chimen, ulei, unt, oua, cartofi dulci, telina, ceapa, usturoi, branza de vaci, piper, busuioc, oregano, ceapa verde, unt.

Ingrediente:Tarta veggie cu rosii

  • 100 g făină de alac
  • 70 g făină de grâu tip 550
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • sare
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 100g unt
  • 7 ouă
  • 300 g cartofi dulci
  • 2 fire ţelină verde
  • 7 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 400 g brânză de vaci
  • piper
  • 1 legătură busuioc
  • 1 legătură oregano
  • 1 legătură ceapă verde
  • unt pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Se pune deoparte o lingură de unt.

Se frământă un aluat omogen din făina amestecată cu praf de copt, 1 linguriţă de sare, chimen, restul de unt şi un gălbenuş. Se înfăşoară aluatul în folie şi se dă la frigider 1 oră.

Se fierb cartofii dulci 20 minute în apă până ce se înmoaie; se lasă să se răcorească puţin, se decojesc şi se taie cuburi. Se spală roşiile, se taie treimea de sus, ca un căpăcel şi se golesc roşiile de seminţe. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie, cu fundul în sus.

Se curăţă şi se toacă ceapa. Se încinge într-o tigaie o lingură de unt şi se călesc ceapa şi usturoiul; se lasă să se răcorească puţin. Apoi se adaugă într-un bol în care se află restul de ouă (6 ouă întregi şi un albuş) şi brânza de vaci; se bat şi apoi se sărează şi se piperează bine.

Se scot cca 200 g din această cremă şi se înglobează verdeaţa tocată. In restul de cremă se înglobează cubuleţe de cartof dulce.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu el o formă de tort (22 cm diametru), unsă. Se ridică o margine de aluat înaltă de 5 cm. Se coace blatul cca 8 minute, apoi se scoate şi se aşază deasupra roşiile golite, cu deschiderea în sul. Se umplu roşiile cu amestecul de verdeţuri, iar compoziţia de cartofi dulci se repartizează de jur împrejur, astfel încât roşiile să fie îngropate pe două treimi din înălţime.

Se acoperă roşiile cu căpăcelele şi se coace tarta cca 1 oră.

 

Tarta veggie cu rosii

Tarta veggie cu rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.