Tartă cu varză alba

Printeaza

Tartă cu varză alba din: aluat, varza alba, ulei, ceapa, tarhon, marar, oua, iaurt si sare.

Ingrediente:

  • 500 g aluat fraged
  • 1/2 varza alba
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurta cu tarhon uscat
  • 1 lingurita cu marar uscat
  • 2 oua
  • 50 g iaurt
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat, adaugă condimentele şi varza tăiată fideluţă. Lasă pe foc, amestecând din când în când, până ce se înmoaie, cam 30 de minute. Dacă e nevoie, pune un pic de apă.

După ce se răceşte, adaugă ouăle bătute cu iaurt. Amestecă şi sărează dacă e nevoie. întinde aluatul într-o tavă unsă cu ulei. Foaia să fie mai mare decât tava, astfel încât să acoperi umplutura. Pune umplutura, acoperă cu marginile aluatului şi coace tarta la foc potrivit (în cuptorul încins în prealabil), 25-30 de minute.

Lasă să se răcorească în tavă, apoi taie şi serveşte cu sos de iaurt.

Tartă cu varză alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.