Tartă tatin cu ceapă, ciuperci şi nuci

Printeaza

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se taie 4 cepe în 6 felii fiecare. Se încinge nişte ulei într-o tigaie mare, se adaugă cepele, apoi se călesc uşor 20 de minute până se înmoaie. Se adaugă 200g de ciuperci champignon, 2 linguriţe de zahăr muscovado, sare şi piper, apoi se amestecă.

Se căleşte uşor încă 5 minute. Se adaugă prin amestecare 50g de nuci. Se tapetează fundul unei forme de tort cu hârtie de copt.

Se întinde amestecul de ceapă cu lingura. Se sfărâmă 100 g de brânză cu mucegai pe deasupra. Se întinde o foaie de 250g de aluat de foitaj şi se taie un cerc, al cărui diametru să fie cu 5cm mai mare decât cel al formei.

Se pune aluatul peste umplutura din tavă şi se bagă marginile înăuntru. Se coace 35-40 de minute, până ce aluatul este crocant şi a prins o culoare aurie.

Se lasă la răcit 5 minute în formă, apoi se răstoarnă pe o farfurie şi se taie în felii triunghiulare. Se serveşte cu salată verde.

Tartă tatin cu ceapă, ciuperci şi nuci

Tartă tatin cu ceapă, ciuperci şi nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.