Tartă cu surimi

Printeaza

O reteta de tarta cu surimi din: faina, drojdie, apa, branza de vaci, oua, smantana, cartof, batoane de surimi, ceapa verde, mazare, boabe de porumb, zahar tos, sare, marar si piper.

Ingrediente:Tartă cu surimi

  • 500 g făină
  • 10 g drojdie
  • 250 ml apă
  • 50 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 75 ml smân­tână
  • un cartof dulce
  • un pachet batoane de surimi
  • o legătură ceapă verde
  • 100 g mazăre
  • 50 g boabe de porumb
  • zahăr tos
  • sare
  • mărar
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartoful dulce se curăţă de  coajă, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fiefoe până se înmoaie.

Se scoate cu o spumieră şi se pune într-o strecurătoare la răcit. Batoanele de surimi se scot din folia protectoare, se taie cuburi şi se pun într-un castron.

Se adaugă cartoful dulce, brânza de vaci, ceapa tocată mărunt şi mărarul tocat.

Se presară mazărea fiartă, boabele de porumb, se toarnă smântână şi se amestecă.

Drojdia se pune într-un bol împreună cu sare, piper după gust, zahărul tos şi apa.

Se amestecă, se toarnă peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.

Se întinde cu un sucitor, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe.

Se pune deasupra amestecul, se nivelează, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute.

Se serveşte fierbinte sau rece, tăiată în pătrate potrivit de mari.

Tartă cu surimi

Tartă cu surimi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.