Tartă cu somon

Printeaza

Se lasă să se decongeleze 4 bucăți de aluat de foi congelat ( 75 g).

Se taie rondele 1 fir mare de praz; se că­lește în 2 linguri ulei 5 min. Se rup bucăți  200 g somon afumat feliat.

Se bat 3 ouă cu 150 ml smântână dulce și 300 ml smân­tână fermentată, sare, piper și 1 lingură suc de lămâie.

Foile de aluat se așază una lângă alta pe planșetă, se întind cu sucitorul într-o singură foaie mare (35 x 35 cm) și se lasă să se odihnească puțin. Se încinge cuptorul la 180 ºC.

Se decupează rotund foaia de tartă (Ø 28 cm) și se așază într-o formă potrivită. Se așază deasupra prazul și somonul și se toarnă amestecul de ouă. Se coace tarta 35–40 min.

Tartă cu somon

Tarta_cu_somon

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.