Tartă cu somon şi broccoli

Printeaza

O reteta de tarta cu somon si broccoli din: broccoli, nasturel, creme fraiche, aluat, ou, somon si mazare.

Ingrediente:

  • 100 g broccoli, desfacut in buchetele
  • 85 g nasturel, tocat
  • 4 linguri de creme fraiche (sau smantana de gatit)
  • 420 g aluat de foitaj (2 foi mari)
  • 1 ou, batut
  • 1 fileu de somon de aproximativ 170 g, fiert sau gatit la aburi, rupt in bucati
  • mazare pregatita la aburi, pentru servit

 

Mod de preparare:

Fierbe broccoli într-o cantitate suficientă de apă clocotită, până devine fraged – aproximativ 4 minute. Scurge-I şi clăteşte-l cu apă rece. într-un robot de bucătărie mic sau cu un blender vertical, amestecă năsturelul şi creme fraîche (smântână de gătit), apoi asezonează.

Incinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Desfă pachetul de aluat de foitaj şi aşază o foaie pe o hârtie de copt. Taie o margine de 2cm lăţime din cea de-a doua foaie de aluat, ca o ramă foto, şi lipeşte această margine de prima foaie cu puţin ou bătut. înţeapă din loc în loc aluatul cu o furculiţă şi dă-l 10 minute la cuptor.

Taie restul de aluat în fâşii de 2cm lăţime. Peste aluatul scos din cuptor, pune smântână, presară somonul, broccoli şi asezonează, apoi aşază fâşiile în aşa fel încât să arate ca un grilaj.

Unge fâşiile de aluat cu ou bătut şi coace 20-25 de minute până când tarta este aurie şi pătrunsă, iar umplutura este fierbinte. Serveşte cu mazăre.

Tartă cu somon şi broccoli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.