Tarta simpla

Printeaza

O reteta de tarta din: faina alba, zahar, unt, ou, drojdie, sare, zahar, seminte de pin, zahar vanilat, lamaie, sare si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta simpla

  • 300 g faină albă
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie
  • un praf de sare

pentru umplutură:

  • 150 g zahăr
  • 50 g făină albă
  • 25 g seminţe de pin
  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • un praf de sare

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Cerne făina, adaugă zahărul, un praf de sare, oul şi droj­dia. Amestecă ingredientele cu o furculiţă, adaugă untul tăiat bucăţi şi frământă apoi rapid cu mâinile până când obţii un aluat neted şi omogen. Lasă-1 în frigider.

Pune într-un castron ouăle şi bate-le. Adaugă treptat zahărul (păstrează o lingură), 50 g de făină cernută, zahărul vanilat, un praf de sare, coaja rasă şi zeama de la lămâie şi bate totul până când obţii o compoziţie netedă.

Pune la fiert laptele cu zahărul oprit şi, clocotit, toarnă-1 în compoziţia cu ouă, amestecând continuu. Pune totul din nou la fiert 1-2 minute, amestecând permanent.

Scoate aluatul din frigider şi împarte-1 în trei. Din prima parte întinde o foaie rotundă şi îmbracă fundul unei forme de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Din a doua parte de aluat modelează un rulou şi îmbracă cu el marginea formei, dându-i o înălţime de 3 cm.

Toarnă crema răcită, pliază marginea de aluat peste cremă şi stropeşte-o cu puţin lapte. întinde din aluatul rămas o foaie rotundă şi aşaz-o peste umplutură, lipindu-i marginile. Presară seminţele de pin şi coace tarta 45 de mi­nute la 180° C. Las-o să se răcească şi serveşte-o presărată cu zahăr pudră.

Tarta simpla

Tarta simpla

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.