Tartă savuroasa cu ciuperci

Printeaza

Tartă savuroasa cu ciuperci din: faina, unt, oua, apa, oregano, sare, ciuperci, morcov, masline, ulei, bacon, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_savuroasa_cu_ciuperci

aluat:

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • 1 vard de cutit sare

umplutura:

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 100 g masline
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 g bacon
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron ingredientele pentru aluat, frământaţi-le bine şi puneţi aluatul obţinut, acoperit la rece pentru 30 de minute. între timp, curăţaţi ciupercile şi morcovul, spălaţi-le şi tăiaţi ciupercile în feliuţe iar morcovul în cubuleţe.

Incingeţi într-o tigaie 50ml ulei şi căliţi ciupercile împreună cu morco­vul şi cu baconul tăiat bastonaşe.

După 10 minute adăugaţi măslinele tocate şi pătrunjelul tocat mărunt.

Potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi la foc mic până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci.

Lăsaţi 10 minute să se răcească şi adăugaţi ouăle bătute bine cu un praf de sare.

Întîndeţi aluatul într-o formă de tartă şi înţepaţi-l cu o furculiţă din loc în loc.

Coaceţi aluatul 10 minute la foc potrivit, apoi puneţi peste acesta amestecul cu ciuperci.

Coaceţi tarta până când se rumeneşte frumos şi lăsaţi-o 15 minute să se răcească înainte de a o porţiona.

Tartă savuroasa cu ciuperci

Tarta_savuroasa_cu_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.