Tarta sarata cu legume si sunculita

Printeaza

Tarta sarata cu legume si sunculita din: aluat pentru foitaj, vanata, morcovi, dovlecei, ardei rosu, praz, oua, parmezan, mozzarella, sunculita afumata, apa, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Tarta_ sarata_ cu_ legume_ si_ sunculita

  • 1 pachet de aluat pentru foitaj
  • 1/2 vanata
  • 2 morcovi
  • 3 dovlecei
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 praz (doar partea alba)
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • 150 g mozzarella
  • 250 g sunculita afumata
  • 150 ml apa
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Cureti legumele si le tai, dupa plac. Intr-o tigaie pui legumele cu putin ulei de masline (cca 3 linguri) si le lasi la calit 2-3 minute, apoi adaugi sunculita taiata marunt si piper.

Lasi la calit totul circa 2 minute, dupa care pui 150 ml apa si lasi totul la fiert pana scade apa.

Intre timp, bati ouale cu putina sare, apoi adaugi parmezanul si amesteci, iar mozzarella o tai cuburi.

Dupa ce a scazut apa de la amestecul de legume, pul ouale batute cu parmezan si mozzarella si amesteci totul bine.

Separat, intinzi putin aluatul cu facaletul, apoi il asezi in tava pentru tarta. Peste aluat pui legumele, iar marginile le întorci putin, inspre interiorul tartei.

Tava o dai la cuptor, pana cand marginile prind o culoare frumos aurie, apoi scoti tarta din cuptor si o lasi la racit.

Tarta sarata cu legume si sunculita

Tarta_ sarata_ cu_ legume_ si_ sunculita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.