Tartă rustică

Printeaza

O reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si sare.

Ingrediente:Tartă rustică

  • 500 g căpşune
  • 150 g unt foarte rece
  • 170 g făină
  • 4-5 linguri cu apă foarte rece
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 gălbenuş
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul tăiat fulgi ori dat pe râzătoare şi amestecă până ce aluatul a devenit nisipos. Adaugă treptat apa, până ce aluatul se strânge sub formă de minge. Trece-ţi mâinile pe sub jetul de apă rece şi scoate aluatul din bol. Inveleşte-l într-o folie şi dă-l la rece două ore.

Pudrează masa de lucru cu făină şi întinde aluatul cu sucitorul, atât cât se poate. Aşază foaia într-o formă tapetată cu hârtie şi mai întinde de el cu degetele. Pune deasupra felii de căpşune şi îndoaie marginile aluatului. Unge-le cu gălbenuş şi dă tava la cuptor 45 de minute. Taie în felii doar după ce s-a răcit.

Tartă rustică

Tartă rustică

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.