Tartă rustică cu hribi

Printeaza

Tartă rustică cu hribi din: faina, unt, oua, sare, apa, hribi, rosii, usturoi, sare de mare, cimbru, ulei de masline.

Ingrediente:Tartă rustică cu hribi

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura apa

pentru umplutura:

  • 350 g hribi proaspeti
  • 2 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • sare de mare
  • cimbru verde
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu sarea, apoi cu untul şi frămânţi până se formează un aluat sfărâmicios. Adaugi ouăle, apa şi continui frământarea circa 5 minute, până când aluatul devine elastic. Impachetezi alua­tul într-o folie alimentară şi îl dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie rotundă, pe care o aşezi peste tava tapetată cu hârtie de copt.

Pregăteşti umplutu­ra: Speli hribii, îi tai felii şi îi căleşti în ulei te măsline, apoi îi laşi să se răcească. Roşiile le spelişi le tai felii. Pui în mijlocul aluatului hribii căliţi, feliile de roşii, usturoiul tăiat mărunt, sarea de mare şi cimbrul verde.

Impătureşti aluatul rămas de pe margi ni Ungi cu puţină apă marginile de aluat şi dai tava a cuptor, pentru 30-35 de minute. După ce s-a răcit tarta, o porţionezi şi o serveşti.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.