Tartă cu roşii si vinete

Printeaza

O reteta de tarta cu rosii si vinete din: foi de placinta, vanata, rosii, branza de vaci, gris, oregano, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, marar, ulei de masline si smantana.

Ingrediente:Tartă cu roşii si vinete

  • foi de plăcintă
  • o vânătă
  • 3 roşii
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • două linguri de griş
  • o lingură de oregano uscat
  • o legătură ceapă verde
  • 3 ouă
  • o lingură de pesmet
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ulei de măsline
  • smântână

 

Mod de preparare:

Vânătă se spală, se scurge de apă, se taie felii potrivit de groase şi se frig pe grătarul încins sau într-o tigaie fără ulei. Se condimentează, se aşază pe un grătar şi se lasă să se răcească. Brânza de vaci se pune într-un bol împreună cu brânza tele¬mea dată pe râzătoare, sare şi piper după gust.

Se adaugă ouăle, grişul şi se amestecă. Se adaugă feliile de vinete tăiate cuburi, ceapa verde spălată şi tocată mărunt, oregano uscat şi se amestecă. Foile de plăcintă se decongelează, se unge fiecare cu ulei de măsline şi se suprapun.

Se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se presară pe prima foaie pesmetul, se toarnă compoziţia şi se nivelează cu un cuţit. Se aşază deasupra rondele de roşii, se presară mărar tocat şi se introduce în cuptor. Se coace 25- 30 de minute şi se lasă să se răcească în tavă.

Tartă cu roşii si vinete

Tartă cu roşii si vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.