Tarta cu rosii, peste si ceapa
PrinteazaTarta cu rosii, peste si ceapa din: făină, unt, apa rece, sare, roşii, ceapa, macrou afumat, masline, cascaval.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 2-3 linguri apă rece
- 1 vârf cutit de sare
Pentru umplutură:
- 3 roşii
- 3-4 cepe
- 4 fileuri macrou afumat
- măsline
- 100 g caşcaval
Mod de preparare:
Cerni făina, o pui într-un bol şi adaugi sarea şi untul, apoi frămânţi şi, treptat, torni apa, până obţii un aluat compact.
Il dai la frigider o oră, apoi îl scoţi, îl întinzi în tava tapetată cu hârtie de copt, si-l înţepi din loc în loc. Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o sotezi.
O amesteci cu bucăţele din fileul de macrou afumat. Răstorni peste aluat, apoi speli bine roşiile, le tai în felii şi le aşezi pe toată suprafaţa.
Dai la cuptor 30 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate din cuptor, aşezi fâşii subţiri de caşcaval şi măslinele.
Tarta cu rosii, peste si ceapa
Pofta buna!