Tarta cu rosii, peste si ceapa

Printeaza

Tarta cu rosii, peste si ceapa din: făină, unt, apa rece, sare,  roşii, ceapa, macrou afumat, masline, cascaval.

Tarta_cu_rosii_peste_si_ceapa

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 2-3 linguri apă rece
  • 1 vârf cutit de sare

Pentru umplutură:

  • 3 roşii
  • 3-4 cepe
  • 4 fileuri macrou afumat
  • măsline
  • 100 g caşcaval

Mod de preparare:

Cerni făina, o pui într-un bol şi adaugi sarea şi untul, apoi frămânţi şi, treptat, torni apa, până obţii un aluat compact.

Il dai la frigider o oră, apoi îl scoţi, îl întinzi în tava tapetată cu hârtie de copt, si-l înţepi din loc în loc. Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o sotezi.

O amesteci cu bucăţele din fileul de macrou afumat. Răstorni peste aluat, apoi speli bine roşiile, le tai în felii şi le aşezi pe toată suprafaţa.

Dai la cuptor 30 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate din cuptor, aşezi fâşii subţiri de caşcaval şi măslinele.

Tarta cu rosii, peste si ceapa

Tarta_cu_rosii_peste_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.