Tartă cu roşii si fenicul

Printeaza

Se frământă un aluat din 300 g făină, 1 praf de sare, 100 g margarină, 1 ou, 50 ml apă; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat, se aşază într-o formă de tartă (0 24 cm) unsă şi se coace cca 15 min.

Se decojesc 4 roşii, se toacă pulpa. Se călesc în 3 linguri de ulei 1 căţel de usturoi zdrobit şi 1 ceapă tocată.

Se adaugă roşiile, 3 lin­guri vin alb, 1 linguriţă zahăr, sare şi piper. Se înăbuşă 30 min. Se taie felii 4 roşii. Se taie în două 1 bulb de fenicul, se curăţă şi se taie felii.

Se unge blatul de tartă cu 1 lingură muştar, se aşază ameste­cul de roşii tocate, apoi feliile de roşii şi de fenicul. Se presară 1 linguriţă oregano şi se toarnă 3 linguri ulei. Se coace tarta 20 minute.

Tartă cu roşii si fenicul

Tartă cu roşii si fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.