Tartă pufoasă cu piersici

Printeaza

Tartă pufoasă cu piersici: oua, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, piersici, zahar pudra.

Ingrediente:Tarta_pufoasa_cu_piersici

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri smântână
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • 7-8 piersici bine coapte (dar tari)
  • 3 linguri zahăr pudră (aromatizat cu vanilie) pentru decorare

 

Mod de preparare:

Speli piersicile bine pentru a îndepărta puful, le usuci cu prosoape absorbante şi le tai în jumătate. Indepărtezi sâmburii şi aşezi fructele, pe un prosop absorbant, cu par­tea bombată în sus, pentru a se scurge zeama din interior.

Separi gălbenuşurile de al­buşuri, în 2 boluri separate. Mixezi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul şi zahărul vanilinat, adaugi gălbenuşurile, pe rând, amesteci uşor cu o lingură de lemn, adaugi smântână, apoi făina, în ploaie şi amesteci de jos în sus, cu mişcări largi şi lente, pentru a îngloba mult aer şi a păstra aluatul pufos.

Torni aluatul obţinut într-o formă rotundă de tartă, căptuşită cu folie specială pen­tru copt. Aşezi deasupra fructe­le cu partea bombată în sus şi introduci forma în cuptorul bine încins, pentru circa 40-45 de minute, la foc potrivit.

După proba scobitorii, scoţi i tarta din cuptor şi o laşi să se răcească. O pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie, o portionezi şi o serveşti.

Tartă pufoasă cu piersici

Tarta_pufoasa_cu_piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.