Tarta cu prune

Printeaza

Tarta cu prune: faina, unt, branza de vaci, faina, sare, prune, scortisoara, zahar tos, ghimbir, zahar vanilat, zahar pudra.

 

Ingrediente:Tarta_cu_prune

  • 250 g făină
  • 250 g urnt
  • 500 g brânză de vaci
  • 600 g făină
  • o linguriţă cu sare
  • 300 g prune
  • o lingu riţă cu pudră de scorţişoară
  • 100 g zahăr tos
  • două ou o linguriţă cu ghirnbir ras
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun 250 g brânză de vaci, untul, sarea şi zahărul vanilinat. Se presară ghimbirul şi se mixează ingredientele până devin ca o cremă fină.

Se adaugă făină treptat, până rezultă un aluat potrivit de moale, nelipicios. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Restul de brânză se amestecă bine cu zahărul tos, ouăle şi se mixează. Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se decu­pează rondele cu o cană şi se aşază în forme de brioşe unse ci unt.

Se pune compoziţie de brânze în mijloc, se aşază felii de prune şi se presară pudră de scorţişoară.

Se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până ce aluatul a devenit auriu şi s-a închegat crema de brânză.

Tarta cu prune

Tarta_cu_prune

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de porc cu prune si caise

Friptura de porc cu prune si caise

Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu piper […]

 

Prajitura cu prune uscate si migdale

Prajitura cu prune uscate si migdale

Prajitura cu prune uscate si migdale din: prune, faina, unt, zahar, lapte, ulei, oua, praf de copt. Ingrediente: 300 g prune uscate 120 g făină 90 g zahăr 80 g unt 40 ml lapte 40 ml ulei 3 ouă 40 g făină de migdale o linguriţă praf de copt un plic zahăr vanilat   Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.