Tarta cu praz si somon afumat

Printeaza

O reteta de tarta cu praz si somon afumat din: faina, fulgi de ovaz, sare cu verdeturi, unt, somon afumat, praz, ceapa verde, oua, smantana, sare, piper, nucsoara si suc de lamaie.

Ingrediente:Tarta cu praz si somon afumat

  • 1 ceasca de faina
  • 1 ceasca de fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita de sare cu verdeturi
  • 150 g unt
  • 30 g somon afumat
  • 400 g praz
  • 200 g ceapa verde
  • 3 oua
  • 8 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, fulgi de ovăz, sare cu verdeaţă, 120 g unt şi 2 linguri apă rece; se lasă la frigider cca 60 min.

Se taie făşii somonul. Se cu­răţă prazul şi se taie fâşii pe lung. Ceapa verde se taie ron­dele.

Se topesc într-o cratiţă 30 g unt şi se călesc prazul şi cea­pa verde cca 5 min. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se ră­cească legumele.

Se bat ouăle cu smântână; se adaugă compoziţia de praz şi somonul; se condimenteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara. Se adauga putin suc de lamaie, dupa gust.

Se incinge cuptorul la 200C. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o forma de tarta (26 cm) unsa.

Se asaza inauntru legumele si se coace tarta la cuptor 30-35 de minute.

Tarta cu praz si somon afumat

Tarta cu praz si somon afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.