Tarta cu praz si cascaval
PrinteazaTarta cu praz si cascaval din: aluat fraged congelat, praz, smantana, cascaval, oua, cartofi, sare , piper, ulei.
Ingrediente:
- 500 g aluat fraged congelat
- 1 fir praz
- 200 g smântână
- 200 g cascaval
- 4 ouă
- 4 cartofi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Laşi aluatul să se decongeleze la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o tavă şi-l dai la frigider o oră. Intre timp, fierbi cartofii în apă cu sare, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci cu ouăle bătute, smântână şi caşcavalul ras. Potriveşti de sare şi piper.
Prazul îl tai rondele şi-l căleşti în puţin ulei. Torni compoziţia de la ouă peste aluat, iar deasupra pui rondelele de praz. Dai tava la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte tarta.
Tarta cu praz si cascaval
Pofta buna!