Tartă picantă cu scorţişoară

Printeaza

Tartă picantă cu scorţişoară din: oua, faina, zahar tos, unt, zahar vanilinat, praf de copt, fructe confiate, scortisoara, cacao, cafea macinata, fulgi de ardei iute, sare si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta_picanta_cu_scortisoara

  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 180 g zahar tos
  • 120 g unt
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • praf de copt
  • 100 g fructe confiate
  • 0 lingurita scortisoara
  • 25 g cacao
  • o lingura cu cafea macinata
  • o lingurita cu fulgi de ardei iute
  • sare
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mai mare se pun untul, zahărul tos, puţină sare şi zahărul vanilinat. Se adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare. Se adaugă fulgii de ardei iute, un pliculeţ cu praf de copt şi făina. Se mixează totul, se opreşte un sfert din aluat, iar restul se toarnă într-o formă de tartăi rotundă, unsă cu unt şi presărată cu făină.

Aluatul oprit se amestecă bine cu cacaua, scorţişoara şi cafeaua. Se adaugă fructele confiate tocate mărunt, se amestecă şi se toarnă peste aluatul din formă, în două cercuri distanţate. Cu o scobitoare se trece în zigzag prin cerurile de aluat albe şi cele maro.

Se introduce tava în cuptorul  încins şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute, încercând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.

Tartă picantă cu scorţişoară

Tarta_picanta_cu_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.