Tarta cu pere si nuci

Printeaza

O reteta de tarta cu pere si nuci din: aluat, pere, zahar, unt, zahar brun, miere, frisca, oua, nuci si sare cu aroma de fum.

Ingrediente:

  • 400 g aluat de tarta
  • 2 pere, curatate de coaja si de samburi si taiate in patru
  • 3 linguri zahar
  • 60 g unt nesarat
  • 140 g zahar brun
  • 50 g miere
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 oua batute
  • 125 g nuci, tocate
  • 1/2 lingurita sare cu aroma de fum

 

Mod de preparare:

Preincălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Întinde înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi aşaza deasupra hârtie de.coptşi boabe de fasole. Dă la cuptor 15 min şi apoi îndepărtează hârtia şi boabele şi dă la cuptor 10 min, pânâ când se rumeneşte.

Intre timp, intr-un vas pe foc pune perele cu puţină apă şi zahărul. Fierbe 15 min la foc mic, scurge de lichid şi tamponează cu hârtie absorbamtă. Topeşte untul, zahărul şi mierea şi fierbe 2 min. Adaugă 10 ml frişcă lichidă şi fierbe 4 min, adaugă frişca rămasă, amestecă şi opreşte flacăra.

Lasă să se răcească 15 min şi apoi încorporează ouăle şi nucile. Toarnă compoziţia în tartă, adaugă perele şi presară sarea. Dă tarta la cuptor aşezata pe o tavă de copt şi coace 35 min, pânâ când se coagulează aproape complet. Lasă să se răcească minimum 20 min înainte de a servi.

Tarta cu pere si nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.