Tarta cu pere si castane

Printeaza

O reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere, castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua, whisky, lamaie, unt si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta cu pere si castane

  • 1 pachet aluat fraged
  • 3 foi de plăcintă foarte subţiri
  • 4 pere bi­ne coapte
  • 180 g castane la conservă
  • 60 g piure de cas­tane
  • 60 g cremă de castane
  • 200 ml lapte integral
  • 150 ml smântână lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 100 ml whisky
  • 1 lămâie
  • 20 g unt
  • zahăr pudră, foarte fin (cu amidon), pen­tru glasat

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180’C. Tapetaţi cu aluatul fraged o formă de tartă, unsă cu unt. Acoperiţi fundul tartei cu hârtie pergament şi cu faso­le boabe uscată; puneţi în cuptor 20 min, până se albeşte.

Scoateţi tava, fără a stinge focul. înlăturaţi fasolea şi hârtia. Amestecaţi într-un castron, crema şi piureul de castane. Amestecaţi. Adăugaţi laptele, smântână, zahărul pudră şi mixaţi din nou. încorporaţi ouăle pe rând, apoi whisky-ul. Stoarceţi jumătatea de lămâie.

Curăţaţi perele, tăiaţi pulpa în bucăţele şi stropiţi-le cu zeama de lă­mâie. Spargeţi castanele în bucăţi şi aşezaţi-le, împre­ună cu bucăţele de pară, pe fundul tartei. Turnaţi crema de castane. Puneţi în cuptor 35-40 min.

Scoateţi apoi tarta, fără a stinge focul, şi lăsaţi-o să se răcească înainte de a o scoate din formă. Urcaţi temperatura cuptorului la 240 C.

Aşezaţi o foaie de plăcintă în forma de tartă golită, ungeţi-o cu puţin unt topit, încreţind-o. Procedaţi la fel cu celelalte foi, suprapunandu-le. Apăsaţi uşor, presăraţi-le cu zahăr pudră şi puneţi-le 5 min în cuptor, pen­tru a se rumeni.

Scoateţi-le cu grijă şi lăsaţi-le să se răcească. Pentru a servi, aşezaţi foile de plăcintă pe tartă şi pudraţi-le cu zahăr.

Tarta cu pere si castane

Tarta cu pere si castane

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.