Tarta moale cu capsuni
PrinteazaTarta moale cu capsuni din: capsuni, limeta, oua, unt, zahar pudra vanilat, iaurt cu capsuni, nuca, faina, praf de copt, mac, vanilie, gem de capsuni, gelatina.
- 1 kg căpşuni
- 1 limettă
- 2 ouă
- 150 g unt
- 120 g zahăr pudră cu vanilie
- 125 g iaurt cu căpşuni
- 100 g nucă măcinată
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri mac
- miezul de la un baton de vanilie
- 100 g gem de căpşuni
- 2 foi gelatină
Mod de preparare:
Căpşunile se spală, se scurg bine şi se taie în două; se stropesc cu suc de lămâie verde, ca să îşi păstreze culoarea.
Se bat într-un bol gălbenuşurile cu zahărul vanilat; se încorporează untul, apoi iaurtul şi miezul de vanilie. Se înglobează apoi făina amestecată cu praf de copt, nucă şi mac.
La final se încorporează albuşurile bătute.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se aşază deasupra căpşunile şi se coace prăjitura 40 min.
Se înmoaie gelatina în apă rece, se dizolvă la foc moale şi se înglobează gem; se întinde peste prăjitură. Se lasă să se răcească, se taie cuburi şi se ornează cu mentă.
Pofta buna!