Tarta moale cu capsuni

Printeaza

Tarta moale cu capsuni din: capsuni, limeta, oua, unt, zahar pudra vanilat, iaurt cu capsuni, nuca, faina, praf de copt, mac, vanilie, gem de capsuni, gelatina.

Ingrediente:Tarta moale cu capsuni

  • 1 kg căpşuni
  • 1 limettă
  • 2 ouă
  • 150 g unt
  • 120 g zahăr pudră cu vanilie
  • 125 g iaurt cu căpşuni
  • 100 g nucă măcinată
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri mac
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 100 g gem de căpşuni
  • 2 foi gelatină

 

Mod de preparare:

Căpşunile se spală, se scurg bine şi se taie în două; se stropesc cu suc de lămâie verde, ca să îşi păstreze culoarea.

Se bat într-un bol gălbenuşurile cu zahărul vanilat; se încorporează untul, apoi iaurtul şi miezul de vanilie. Se înglobează apoi făina amestecată cu praf de copt, nucă şi mac.

La final se încorporează albuşurile bătute.

Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se aşază deasupra căpşunile şi se coace prăjitura 40 min.

Se înmoaie gelatina în apă rece, se dizolvă la foc moale şi se înglobează gem; se întinde peste prăjitură. Se lasă să se răcească, se taie cuburi şi se ornează cu mentă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.