Tarta cu migdale, ciocolata si visine

Printeaza

Tarta cu migdale, ciocolata si visine din: făină, zahăr vanilat, zahăr pudră, sare, migdale, unt, oua, miere, frişcă, Amaretto, vişine, ciocolată, fulgi de migdale prăjiţi.

Tarta_cu_migdale_ciocolata_si_visine

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 praf sare
  • 75 g migdale măcinate
  • 75 g unt rece
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 linguriţe miere

Ingrediente pentru cremă si crustă:

  • 220 ml frişcă
  • 60 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g migdale pisate
  • 2 linguri Amaretto
  • 250 g vişine
  • 50 g ciocolată
  • 100 g fulgi de migdale prăjiţi
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se amestecă într-un cas­tron făina cu zahăr, sare şi migdale; se face o gropiţă la mijloc şi se aşază cuburi de unt, gălbenuşul şi mierea; se frământă mai întâi un aluat sfărâmicios, apoi se continuă până ce se omogenizează.

Se înfăşoară în folie şi se lasă 1 oră.

Apoi se întinde o foaie de aluat şi se aşază în formă; se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri şi se aco­peră cu folie de aluminiu.

Se presară deasupra boabe de fasole pentru îngreunat. Se coace cca 10 min.la cuptorul încins la 210 ° C.

Pentru cremă, se dă în fiert frişca şi 1 lingură zahăr; se pune deoparte.

Se bate spumă gălbenuşul cu 1 lingu­ră zahăr; se înglobează trep­tat făină şi în final se înglo­bează amestecul de gălbenuş, turnând în fir con­tinuu.

Se aşază pe plită şi se lasă să ajungă aproape de punctul de fierbere, ameste­când continuu.

Se ia apoi de pe foc şi se lasă să se ră­cească crema, amestecând din când în când. Se adaugă migdale şi lichior şi se aşază crema pe blat.

Deasupra se aşază vişine tăvălite prin za­hăr. Se dă 20-25 min. la cup­torul încins la 180° C.

Apoi se scoate din cuptor şi, cât este fierbinte, se presară vişine, ciocolată rasă şi fulgi de migdale prăjiţi. Se pu­drează cu zahăr şi se serveşte.

Tarta cu migdale, ciocolata si visine

Tarta_cu_migdale_ciocolata_si_visine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.