Tarta cu mere si caramel

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu mere si caramel, zahar, unt, oua, lapte, esenta de rom, apa, sare, praf de copt.

Ingrediente:Tarta cu mere si caramel

  • 8 mere potrivite
  • 400 g zahăr
  • 250 g unt
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 1 esenţă de rom
  • 1 ou pentru uns tarta

Ingrediente bat:

  • 200 g unt
  • 4 linguri zahăr
  • 6 linguri apa
  • sare
  • 1 praf de copt
  • 400 g făină

Se frământă din toate ingredien­tele un aluat consistent şi se lasă la rece două ore. Merele se cură­ţă de coajă şi de seminţe şi se taie felii.

Intr-o cratiţă se caramelizează 200 g de zahăr. Untul se amestecă cu za­hărul rămas, ouăle, esenţa, laptele şi se toarnă peste caramel, amestecând bine. Se adaugă merele, se omoge­nizează şi se ia cratiţa de pe foc.

Aluatul se împarte în două, iar prima parte se întinde în forma de tartă îm­brăcând şi pereţii. Surplusul de aluat se păstrează pentru a face frunzuliţe pentru decor. Se toarnă caramelul cu merele şi se nivelează.

Se întinde o foaie din aluatul rămas şi se înveleşte tarta. Restul de aluat se frământă şi se formează frunzuliţe. Se pun pe tartă, se unge cu oul bătut şi se coace la foc mic 40-45 de minute.

Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.