Tartă de lămâie cu bezea

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta de lamaie cu bezea din: aluat, albusuri, zahar fin, amidon, coaja rasa de lamaie, unt si suc de lamaie.

Ingrediente:Tartă de lămâie cu bezea

  • 350 aluat dulce pentru tarta

pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • 100 g zahar fin

pentru umplutura de lamaie:

  • 2 linguri rase de admion
  • 100 g zahar fin
  • coaja rasa de la 2 lamai mari
  • 175 ml suc de lamaie
  • 85 g de unt, racit si taiat cubulete
  • 3 galbenusuri plus 1 ou intreg, batut

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se întinde aluatul la o grosime de 3mm. Se pun şase forme mici de tartă (cu diametrul de aproximativ 10cm) pe o tavă şi se tapetează cu aluat, lăsându-l un pic să atârne peste margine, ca să nu se strângă la copt.

Se umple fiecare formă cu hârtie de copt şi boabe de fasole (sau bile de copt) şi se coace fără umplutură 10 minute. Se scot fasolea şi hârtia şi se mai coc 5-10 minute, până nu mai rămân porţiuni crude de aluat. Se taie marginile care au rămas în afara formelor.

Pentru umplutură, se amestecă într-o crăticioarâ amidonul, zahărul şi coaja rasă de lămâie. Se strecoară printr-o sită zeama de lămâie şi se toarnă peste zahăr, apoi se adaugă prin amestecare 150ml de apă. Se dă la foc mediu, amestecând mereu, până se îngroaşă şi devine fină.

Odată ce compoziţia bolboroseşte, se ia de pe foc şi se adaugă untul prin amestecare, până se topeşte.

Se adaugă în crăticioară ouăle prin amestecare şi se reduce din nou focul. Se continuă amestecarea câteva minute, până ce compoziţia se îngroaşă şi începe să bolborosească. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit câteva momente, apoi se împarte între formele de tartă.

Se pun într-un bol curat albuşurile, se bat spumă, apoi se adaugă-zahărul, câte o lingură odată, amestecând de fiecare dată. Se continuă până ce se foloseşte tot zahărul, iar bezeaua este tare şi lucioasă.

Se pun moţuri de bezea cu lingura peste umplutură. Se dau tartele din nou la cuptor 10-15 minute, până ce bezeaua devine aurie în vârf. Se răcesc complet înainte de a fi servite.

Tartă de lămâie cu bezea

Tartă de lămâie cu bezea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.