Tartă cu kaiser

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu kaiser din: praz, cimbru, unt, branza de vaci, oua, smantana, kaiser, parmezan, aluat de foitaj, sare, piper si marar.

Ingrediente:Tartă cu kaiser

  • un fir de praz
  • două fire de cimbru
  • 50 g unt
  • 200 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână
  • 200 g kaiser
  • 75 g parmezan
  • un pachet aluat de foitaj
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • mărar

 

Mod de preparare:

Aluatul de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foaia apoi se aşază într-o tavă de tartă şi se introduce la frigider pentru zece minute.

Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele sau se toacă mărunt şi se pune într-un castron.

Se topeşte untul într-o cratiţă şi când s-a încins se adaugă prazul şi cimbrul. Se căleşte zece minute fără să se ardă, se ia de pe foc, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Intr-un bol se adaugă smântână, brânza de vaci, ouăle, parmezanul ras, sare şi piper după gust.

Se mixează, se pune kaiserul tocat mărunt şi se amestecă cu o lingură. Se scoate tava cu aluat din frigider, se toarnă compoziţia, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc potrivit 30-40 de minute, se lasă să se răcească în tavă zece minute şi se serveşte. In loc de cimbru se poate folosi pătrunjel sau mărar tocat.

Tartă cu kaiser

Tartă cu kaiser

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.