Tarta italiana cu Ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, oua, lamaie, sare, zahar, lapte, scortisoara, fidea, branza ricotta, portocala glasata, rom, coaja de lamaie verde.

Ingrediente blat:

  • 180 g făină
  • 125 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • sare
  • 100 g zahăr

Ingrediente umplutură:

  • 350 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 100 g zahăr
  • 60g Vermicelli (fidea)
  • 3 ouă
  • 500 g brânză Ricotta
  • 30 g coajă de lămâie şi de portocală glasată şi tocată
  • sucul şi coaja rasă de la o lămâie verde
  • 3 linguri rom

 

Mod de preparare:

 

Se frământă un aluat din făină, fulgi de unt, gălbenuşuri, coajă de lă­mâie, 1 praf de sare şi za­hăr. Se dă la rece 30 min.

Laptele se dă în fiert cu sare, scorţişoară şi 50 g zahăr. Se fierbe înăuntru fideaua 15 min. Se scurge şi se lasă să se răcoreas­că. Se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu Ricotta, fructe, suc de lă­mâie şi rom. Se înglobează fideaua. Albuşul se bate cu 50 g zahăr şi se înglo­bează în crema de Ricotta.

Se îmbracă în aluat for­ma unsă; se ridică o mar­gine. Se umple cu Ricotta şi se coace 50 min. la 180® C. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească 10 min. şi se scoate din formă.

 

SFAT

Tarta italiană se serveşte la cappuccino: se prepară un espresso tare şi se aşază deasupra lapte bătut spumă cu o maşină specială sau chiar cu telul. Se presară puţină pudră de cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.