Tarta in straturi

Printeaza

Tarta in straturi

Ingrediente:Tarta in straturi

Pentru aluat:

  • 125 g margarina
  • 4-5 linguri cu apă
  • 6 linguri cu făină
  • Pentru umplutură:
  • 250 g carne tocată
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 legătură de mărar
  • 300 g smântână
  • 100 g caşcaval
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu unt
  • 50 g parmezan ras
  • piper
  • ulei
  • sare

Preparare:

Freacă margarina, adaugă făina şi apa rece. Frământă un aluat şi dă-l la rece. Intre timp, căleşte ceapa tocată. Adaugă carnea şi, spre final, potriveşte gustul de sare şi piper şi aromatizează cu verdeaţa tocată.

Taie cartofii şi morcovii rondele şi fierbe-i separat, în apă cu sare. Unge o formă termorezistentă cu unt. Aşază apoi aluatul întins bine. Peste el întinde carnea călită. Acoperă totul cu felii de morcovi şi cartofi.

Bate deasupra ouăle şi smântână. Rade apoi caşcavalul şi coace la cuptor cam 40 de minute. Serveşte tarta cu parmezan deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.