Tarta impletita cu fructe

Printeaza

Tarta impletita cu fructe din: faina, aluat foitaj, mere, merisoare, scortisoara, condimente pentru prajituri, zahar, lamaie, fructe confiate, ou.

Ingrediente:Tarta impletita cu fructe

  • făină, pentru presărat
  • 500g de aluat foitaj
  • 2 mere verzi, coaja şi cotorul îndepărtate, tăiate în cuburi mici
  • 140g de merişoare (decongelează-le înainte de a le folosi)
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă amestec de condimente pentru prăjituri
  • 1 lingură de zahăr, plus extra pentru presărat deasupra
  • coaja de la 1/2 de lămâie
  • 400g amestec de fructe confiate tocate
  • 1 ou, bătut frişcă, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C şi pune o tavă înăuntru, pentru a se încinge.

Presară putină făină pe suprafaţa de lucru, întinde aluatul într-un dreptunghi de 30 x 45cm, apoi aşază-l pe o foaie de hârtie de copt.

Amestecă merele cu merişoarele, apoi adaugă scorţişoara, condimentele, zahărul, coaja de lămâie şi amestecul de fructe confiate, apoi omogenizează compoziţia.

Aşază aluatul cu lăţimea înspre tine. întinde umplutura în centru, într-o linie de circa 12cm, lăsând câte 2cm la capătul şi la baza foii de aluat.

Pentru a obţine împletitura de deasupra, începe de la capăt şi taie o fâşie de aluat de 1,5-2cm de ambele părţi ale umpluturii, astfel încât să rămână ataşată, lângă umplutură.

Lasă 1,5cm de la umplutură şi taie o fâşie de 0,5cm, îndepărteaz-o, apoi taie încă o fâşie de 1,5-2cm (vrei să obţii un model asemănător unui pieptene).

Repetă până când ajungi la baza aluatului.

Va trebui să îndepărtezi ultima fâşie. îndoaie marginile de 2cm de la capetele umpluturii, peste umplutură. îndoaie fâşiile tăiate pe diagonală, astfel încât să obţii o împletitură.

Poţi refrigera tarta până la 2 zile sau o poţi congela 2 luni.

Unge tarta cu ou şi presară puţin zahăr deasupra. Foloseşte hârtia de copt pentru a o transfera pe tava încinsă. Coace-o 20-25 de minute sau până devine aurie deasupra (adaugă 10-15 minute la timpul de coacere dacă o coci de la congelator).

Las-o să se răcească 5 minute înainte de a o servi cu frişcă.

 

Tarta impletita cu fructe

Tarta impletita cu fructe

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.