Tarta gustoasa cu gem

Printeaza

Tarta gustoasa cu gem din: faina, faina de migdale, unt, zahar pudra, ou, coaja de lamaie, scortisoara, lapte, sare si gem.

Ingrediente:Tarta_gustoasa_cu_gem

  • 125 g faina
  • 125 g faina de migdale
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un ou
  • coaja unei jumatati de lamaie
  • o lingurita scortisoara
  • 70 ml lapte
  • un praf sare
  • 150 g gem sau dulceata, dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se pune făina, se face un gol şi se pun sarea, oul, untul tăiat bucăţele şi zahărul. Se amestecă cu degetele şi apoi se adaugă făina de migdale, coaja de lămâie şi scorţişoara. Se amestecă în continuare până ce se obţine un aluat nisipos, care se dă la frigider pentru o oră.

Se unge cu unt forma de copt şi jumăta­te de aluat se întinde cu sucitorul şi se aşază în tavă. Se pune gemul sau dulceaţa. Restul aluatului se întinde şi se taie benzi late de un centimetru, care se aşază dea­supra umpluturii.

Se unge tarta cu lapte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Tarta gustoasa cu gem

Tarta_gustoasa_cu_gem

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.