Tarta gustoasa cu capsuni

Printeaza

Tarta gustoasa cu capsuni din: faina, unt, smantana, sare, zahar, lapte, vanilie, capsuni.

Ingrediente:Tarta gustoasa cu capsuni

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt 82% grăsime, foarte rece
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură smântână
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 600 ml lapte
  • 100 g unt
  • 4 gălbenuşuri
  • zahăr, după gust
  • 3 linguri făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru decor:

  • căpşuni
  • 1/2 plic tort-gelee roşu

 

Mod de preparare:

Pentru blat, cerni făina într-un castron şi pui untul tăiat cubuleţe şi îl încorporezi în făină, apoi adaugi, pe rând, restul ingredientelor pentru aluat. Frămânţi, şi aluatul obţinut îl înfăşori în folie şi îl dai la rece 30 de minute.

Il scoţi şi îl întinzi, apoi îl aşezi într-o formă de tartă tapetată şi îl înţepi din loc în loc. Dai tava la cuptorul încins până când aluatul începe să se rumenească pe margini. îl răstomi din tavă şi îl dai la rece.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi sarea, apoi adaugi făina şi continui să mixezi. Torni laptele în fir subţire şi începi să îl omogenizezi cu telul, apoi aşezi vasul pe foc mic, amestecând continuu până când se îngroaşă compoziţia.

Opreşti focul, încorporezi untul, esenţa, o laşi la răcit şi o torni peste blatul de tartă. Ornezi cu căpşunile spălate şi uscate, şi torni tortul-gelee preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Dai prăjitura la frigider peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.