Tarta cu gris, migdale si cirese
PrinteazaTarta cu gris, migdale si cirese din: făină, zahăr pudră, oua, unt, sare, cremă de brânză, cirese, zahăr vanilat, praf de copt, gris, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 170 g făină
- 60 g zahăr pudră
- 1 gălbenuş
- 125 g unt
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g cremă de brânză
- 200 g cirese
- 2 ouă
- 60 g zahăr pudra
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 2 linguri cu gris
- 2 linguri cu fulgi de migdale
- sare
Mod de preparare:
Frământă ingredientele pentru aluat, înfăşoară-l în folie şi dă-l la rece minimum o jumătate de oră.
Amestecă bine crema de brânză, gălbenuşurile, zahărul şi vanilia, încorporează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, apoi adaugă grisul în ploaie şi praful de copt.
Intinde aluatul în tava de tarta unsă sau tapetată şi dă-o la cuptor 10-12 minute. Scoate şi toarnă deasupra compoziţia de brânză, apoi pune cireşele şi fulgii de migdale.
Dă la cuptor, la 170°C, o jumătate de oră. Taie după ce s-a răcit. Este excelentă alături de o îngheţată fină de vanilie.
Tarta cu gris, migdale si cirese
Pofta buna!