Tarta glazurata

Printeaza

Tarta glazurata din: faina, smantana, unt, mere, galbenusuri, zahar, faina, zahar brun, apa.

Ingrediente:Tarta_glazurata

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 2 linguri smantana
  • 100 g unt

pentru umplutura:

  • 6 mere mari
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml smantana
  • 100 g zahar
  • 4 linguri faina

pentru glazura:

  • 250 g zahar brun
  • 125 ml apa

 

Mod de preparare:

Omogenizezi foarte bine ingredientele pentru aluat. Aşezi aluatul într-o formă de tartă, întinzându-l cu mâna şi ridicându-l cam 2 centimetri pe marginea tăvii. Inţepi din loc în loc şi coci aproximativ 18 minute până se întăreşte, fără însă a se rumeni.

Scoţi din cuptor şi dai deoparte, la răcit. Cureţi merele, le tai mărunt şi le pui peste blat. Baţi gălbenuşurile cu smântână, za¬hărul şi făina până când capătă consistenţa unui aluat de clătite.

Torni peste mere şi dai din nou tava la cuptor pentru o oră, până se rumeneşte frumos.

Zahărul brun împreună cu apa le pui pe foc mic şi le amesteci până când devin un caramel lichid.

Când tarta este gata, torni încet peste ea, având grijă să fie distribuit uniform. Lasi să se răcească.

Tarta glazurata

Tarta_glazurata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.