Tarta frageda cu nuci

Printeaza

Tarta frageda cu nuci din: faina, ou, nt, apa, praf de copt, pere, zahar, lapte, ulei, sare, nuci, zahar pudra.

Ingrediente: Tarta_frageda_cu_nuci

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • un gălbenus
  • 150 g unt
  • 6 linguri apă
  • o lingurită praf de copt

Pentru compozitia 1:

  • 4 pere
  • 150 g făină
  • 10 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare

2 lingurite praf de copt

Pentru compozitia 2:

  • 80 g unt
  • un ou
  • 150 g nuci
  • 3 linguri zahăr ptidră

 

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se amestecă şi se frământă bine, apoi se lasă 30 de minute la rece.

În tava unsă cu putin unt se transferă aluatul preparat si se taie marginile în plus.

Pentru compoziţia 1 se amestecă zahărul, ouăle şi un praf de sare până ce se obtine o cremă spumoasă.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt si apoi se toarnă laptele si uleiul.

Se toarnă jumătate din acest amestec în tavă peste aluat, se pun perele curătate si crestate, se toarnă cealaltă parte a aluatului şi se coace 30 de minute.

Între timp, pentru compozitia 2, se topeste untul si se amestecă oul cu zahărul până ce este omogen.

Se adaugă untul, se amestecă, se scoate tava si se toarnă acest amestec peste compoziţia djn tavă.

Se presară nucile si se mai lasă 20 de minute la cuptor.

 

Tarta frageda cu nuci

Tarta_frageda_cu_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.