Tarta cu ficat de pasare

Printeaza

Tarta cu ficat de pasare din: ou, unt, faina, lapte, sare, ficat de pasare, ceapa, usturoi, smantana, frunze de busuioc, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_ficat_de_pasare

pentru aluat:

  • un ou
  • 150 g unt moale
  • 250 g faina
  • o lingura lapte
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 150 g ficat de pasare
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • un ou
  • 250 ml smantana
  • o lingura frunze de busuioc
  • un praf nucsoara
  • sare
  • piper

pentru copt:

  • un ou

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă oul cu untul moale, se adaugă făina, sarea şi laptele. Se amestecă şi se lasă la frigider pentru o oră. Apoi, se întinde aluatul, se transferă într-un vas de copt şi se pune din nou la frigider pentru 15 minute.

Ficatul se mixează cu ceapa şi usturoiul, se adaugă oul, smântână, busuiocul, nucşoara, sarea şi piperul. Se mixează din nou. Se unge aluatul din tavă cu ou şi se coace 10 minute, se scoate şi se toarnă umplutura.

Se nivelează şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcorească şi apoi se taie.

Tarta cu ficat de pasare

Tarta_cu_ficat_de_pasare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.