Tarta din macaroane cu vinete, rosii si carne

Printeaza

Tarta din macaroane cu vinete, rosii si carne din: paste (macaroane), vinete, ulei, ceapa, usturoi, carne tocata (pore, vita sau pui), rosii, sos de rosii, mazare congelata, mozzarella, branza Cheddar, parmezan, ou, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_din_macaroane_cu_vinete_rosii_si_carne

  • 115 g paste (macaroane)
  • 2 vinete
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 500 g carne tocata (pore, vita sau pui)
  • 430 g rosii zdrobite, fara pielita
  • 2 linguri sos de rosii
  • 80 g mazare congelata
  • 150 g mozzarella rasa
  • 60 g branza Cheddar rasa
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se unge o tavă cu unt şi se acoperă cu hârtie de copt. Se fierb pastele al dente, în apă sărată, se scurg de apă şi se dau deoparte.Vinetele se taie felii. Se aşază una lângă alta, apoi se dau cu sare şi se lasă 20 de minute.

După ce s-au scurs, se călesc în ulei încins, pe ambele părţi, până devin maronii. Se înlătură uleiul în exces cu un şerveţel. Ceapa şi usturoiul to­cate se călesc la foc mic. Se adaugă carnea tocată şi so sul de roşii şi se amestecă.

Se pun roşiile zdrobite, sare şi piper şi se dă în clocot.

Se mai fierbe 10 minute. Se amestecă macaroa­nele cu mozzarella, brân­za cheddar, oul şi jumătate din parmezanul ras. Un sfert din feliile de vinete se pun deoparte.

Restul se întind în tavă, astfel încât marginile să se suprapună puţin. Se presară restul de parmezan. Se combină alternativ compoziţia cu vinetele şi se coc cca 30 de minute.

Tarta din macaroane cu vinete, rosii si carne

Tarta_din_macaroane_cu_vinete_rosii_si_carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.