Tartă din cartofi si carne

Printeaza

O reteta de tarta din cartofi si carne din: ceapa, carne tocata, morcovi, ardei gras galben, ardei gras rosu, oua, sare, piper, ardei iute, ulei, faina, drojdie, ulei de masline, cartofi, sare, grasime si pesmet pentru uns tava.

Ingrediente:Tartă din cartofi si carne

  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 100 g morcovi
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • ulei pentru prăjit

Aluat:

  • 300 g făină
  • 22 g drojdie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 g cartofi fierţi daţi pe răzătoarea mică
  • sare
  • grăsime
  • pesmet pentru tavă

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa. Se spală morcovii, ardeii, ardeii graşi şi se taie toate cubuleţe mici. Se căleşte ceapa în ulei. Se adaugă legumele şi se călesc şi ele uşor.

Se pune carnea, se căleşte şi se asezonează cu sare, piper; se pune apă şi se mai lasă la călit 2 minute; se dă deoparte să se răcească. Se prepară o maia din drojdie şi se lasă să crească. Se amestecă cartofii cu făina, maiaua, uleiul de măsline şi sarea.

Se obţine un aluat gros şi se lasă să crească. Se întinde aluatul şi se pune într-o tavă unsă în prealabil cu grăsime şi presărată cu pesmet. Se toarnă deasupra amestecul de carne, cu ouăle şi se coace în cup­torul preîncălzit, timp de aproximativ 40 de minute.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. A iesit buna tarta de cartofi cu carne, ca parca ma mananca s-o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.