Tarta delicioasa cu zmeura

Printeaza

O reteta de tarta delicioasa cu zmeura din: faina, zahar, sare, unt, zmeura, zahar pudra, smantana dulce, branza de vaci si suc de lamaie.

Ingrediente:Tarta delicioasa cu zmeura

  •  300 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 150 g unt
  • 300 g zmeura
  • 80 g zahar pudra
  • 150 g smanata dulce
  • 200 g branza de vaci
  • 3 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, se amestecă făina cu zahărul şi sarea; se repartizează deasu­pra cubuleţe de unt şi se frământă cu vârfurile degetelor până ce se obţin firi­mituri de aluat. Se adaugă 50 ml apă rece şi se frământă un aluat omogen. Se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cca 1 oră. 2 Se pregăteşte zmeura; se adaugă 30 g zahăr pudră şi se amestecă; se dau la frigider.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se mai frământă puţin aluatul şi, pe planşeta tapetată cu făină, se întinde din el o foaie pătrată (25 x 25 cm). Se pliază marginile în sus şi se înţeapă foaia în mai multe locuri cu o furculiţă. Se asază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 20-25 min. Se lasă să se răcească şi se aşază pe un platou.

Se amestecă smântână cu brânza de vaci, sucul de lămâie şi 50 g zahăr pudră; se repartizează această cremă pe blat şi se acoperă cu zmeură şi suc de zmeură. Tarta se serveşte imediat.

Tarta delicioasa cu zmeura

Tarta delicioasa cu zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.