Tarta delicioasa cu caise

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu:caise, faina, zahar, oua, zahar vanilat, unt, praf de copt, lamie, scortisoara, lapte.

Ingrediente:

  • 500 g caise
  • 300 g făină
  • 300 g + 3 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lămâie
  • scorţişoară
  • 1 pahar lapte

 

Mod de preparare:

Freci untul moale spumă cu zahărul, adaugi pe rând ouăle, zahărul vanilat, făina ameste­cată cu praful de copt, apoi laptele. Prăjitura este mai aromată dacă pui în aluat coaja rasă şi zeama de lămâie.

Ungi o tavă şi o tapetezi cu făină, torni compoziţia şi nivelezi cu 1 lingură. Pui cai­sele puţin în apă fierbinte, ca să se poată curăţa mai uşor de pieliţă.

Apoi le tai în 2 şi le scoţi sâmburii. Aşezi caisele pe aluat, pui deasupra cele 3 linguri de zahăr amestecat cu scorţişoară. Dai la cuptorul preîncălzit la 140 de grade sau la o temperatură potrivită pentru 35-40 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.