Tarta de varza

Printeaza

Tarta de varza din: varza, oua, smantana, telemea, patrunjel, piper, faina, ulei, drojdie, lapte, sare

Ingrediente:Tarta_de_varza

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 25 g drojdie
  • 240 ml lapte
  • 1/2 lingurită sare

Pentru umplutură:

  • 1/2 varză verde
  • 3 ouă
  • 250 ml smântănă de gătit
  • 200 g telemea
  • 3-4 fire pătrunjel
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pune făina pe masa de lucru, se adaugă drojdia topită în laptele căldut, sarea, uleiul si se frământă bine. Se lasă aluatul la crescut 40 de minute.

Între timp, se taie varza cât mai mărunt. Se bat ouăle foarte bine si se amestecă cu brânza fărâmitată. Se adaugă varza, smântâna şi piperul si se amestecă din nou. Se întinde aluatul pe masa de lucru, apoi se transferă în tava de tartă, pe marginile acesteia.

Se pune umplutura, se presară pătrunjel si se coace 40 de minute.

 

Tarta de varza

Tarta_de_varza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.