Tarta de toamna – usor de preparat

Printeaza

Tarta de toamna din: faina, sare, unt, apa, vinete, sunca, telemea de oaie, telemea de vaca, busuioc, oua, ulei, parmezan sau cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_de_toamna

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 1/2 sare
  • 25 g unt
  • 1/2 pahar de apa foarte rece

Pentru umplutura:

  • 2 vinete
  • 300 g sunca
  • 300 g telemea de oaie
  • 100 g telemea de vaca
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 100 g parmezan sau cascaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu sarea şi untul tăiat bucăţele, apoi adaugi apa rece şi frămânţi până se formează un aluat omogen. Il lasi la rece circa 30 de minute.

Intre timp, tai vinetele felii, pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să stea într-un castron circa 20-30 de minute, până îşi lasă zeama amară.

Le clăteşti cu apă rece, le storci uşor şi le prăjeşti puţin, doar până se înmoaie, într-o tigaie unsă cu ulei, apoi le scoţi deoparte.

Intinzi foaia de aluat, tapetezi cu ea forma de tartă, cu pereţi cu tot, o întepi in mai multe locuri şi apoi aşezi la mijlocul tartei şunca tăiată cubuleţe, amestecată cu telemeaua de oi şi busuiocul tocat mărunt.

Deasupra aşezi feliile de vinete şi torni peste ele ouăle bătute cu parmezanul sau cu caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Aşezi din loc în loc telemea de vacă.

Introduci forma în cuptorul bine încălzit pentru circa 35-40 de minute. O serveşti caldă sau rece.

Tarta de toamna

Tarta_de_toamna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.