Tarta de toamna cu sunca si broccoli

Printeaza

Tarta de toamna cu sunca si broccoli din: faina, unt, galbenusuri, sare, sunac, praz, conopida, broccoli, ardei gras, rosii cherry, oua, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Tarta de toamna cu sunca si broccoli

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 300 g sunca
  • 1 fir de praz
  • 500 g conopida
  • 1 broccoli
  • 1 ardei gras
  • 3-4 rosii cherry (sau 1 rosie normala)
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amesteca, cu o furculita, faina cu untul taiat bucatele si un praf de sare. Se adauga galbenusurile, putina apa si se framanta cu mana, pana se obtine un aluat omogen, potrivit. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la rece 30 de minute.

Intre timp, se desfac in buchetele conopida si broccoli, se fierb in apa cu sare si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Sunca se taie suvite si se rumeneste usor cu o lingura de ulei. Se adauga prazul taiat rondele, ardeiul taiat cubulete si rosiile curatate de pielite si taiate felii. Se adauga sare si piper, dpa gust. Se ia de pe foc

Cand se raceasc, se amesteca cu buchetelele de conopida si de broccoli si cu ouale batute usor. Se intinde aluatul in doua foi. Cu o foaie se tapeteaza forma de tarta, unsa cu ulei, imbracand si peretii formei. Se toarna umplutura de legume si sunca si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat.

Se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se coace, in cuptorul bine incins, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Se serveste calda sau rece.

Tarta de toamna cu sunca si broccoli

Tarta de toamna cu sunca si broccoli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.